Följ Aon Sweden

Terrorismens mest dödliga år i Europa på nästan ett decennium | Aon Terrorism & Political Violence Map 2016

Pressmeddelande   •   Apr 12, 2016 17:30 CEST

Lanseringen av årets interaktiva riskkarta över terrorism och politiskt våld, markerar 2015 som det mest dödliga året för terroristvåld i Europa på nästan ett decennium.

Några av huvudnoteringarna är:

  • antalet skottlossningar går om bombningarna i västvärlden för första gången sedan 2007.
  • terrorister riktar sig alltmer mot civila och offentliga miljöer.

För första gången sedan Aon och The Risk Advisory Group gemensamt började samla data, har antalet skottlossningar gått om bombningarna i västvärlden och attacker mot civila i offentliga miljöer har blivit allt vanligare. Sedan januari 2015 riktades nästan en tredjedel (31 procent) av alla attacker i väst mot offentliga platser med civila dödsoffer som resultat.

Det globala hotet från Islamiska Staten dominerar också kartan i år. Det är en effekt av att gruppen gått in i en mer offensiv fas och stått bakom omfattande attacker under 2015 och början av 2016, där USA, Frankrike, Turkiet och Belgien bland annat har drabbats. Terroristorganisationernas verksamhet har bidragit till bibehållen eller ökad risknivån i mer än ett dussintal länder över hela världen. Högeraktivism, allmän oro som härrör från den europeiska flyktingkrisen samt det ökande inflytandet från extremistpartier har också bidragit till att risknivån ökar.

Aons kartläggning av terrorism och politiskt våld har gjorts i samarbete med The Risk Advisory Group sedan 2007. Kartan visar den sammantagna bedömningen av sannolikhet och effekt av händelser som inträffar utifrån ett spektrum av försäkringsrisker. Ländernas riskpoäng och identifierade hot bygger på analyser av egen empiriska data från föregående år, omvärldsanalys av potentiella våldskrafter, samt en mer systematisk översyn av rådande trender som påverkar säkerheten och stabiliteten i hela världen.

För mer information och frågor

David McFadyen
Crisis Management | Aon Risk Solutions
T: +46 8 697 4021 | E: david.mcfadyen@aon.se

Aon Terrorism & Political Violence Map är ett värdefullt verktyg. Den interaktiva kartan och dess analysverktyg tillåter användaren att följa trender, mäta exponering och granska potentiella risker som finns i olika geografiska områden. Risklandskapet överblickas enkelt och kartans ikoner illustrerar olika typer av hot. Klicka här för att nå den interaktiva kartan.

Om Aon Sweden

Aon är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser.

Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon Sweden 240 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aon är certifierade enligt ISO 14001, den globalt erkända standarden för miljöledningssystem. Besök oss på www.aon.com/sweden/ för mer information.

Aon Sweden är en del av Aon Corporation som med drygt 72 000 medarbetare över hela världen levererar kundvärde genom innovativa, effektiva lösningar som hanterar företags och organisationers risker och ökar medarbetarnas produktivitet.

Följ Aon Sweden på Twitter | Facebook | LinkedIn | Mynewsdesk | Prenumerera på Aons nyhetsbrev

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.