Följ Aon Sweden

Aon lanserar nytt verktyg för olja, gas och petrokemiska sektorn - Loss Estimating Risk Tool (ALERT)

Pressmeddelande   •   Jan 25, 2017 08:30 CET

I samarbete med forskningsinstitutet TNO, lanserade Aon Global Risk Consulting i dagarna ett nytt modelleringsverktyg för olje-, gas- och petrokemiska kunder —  Aon Loss Estimating Risk Tool (ALERT)

I Aons fortsatta strategi att införa innovativa verktyg inom risk- och ingenjörsområdet, kan det nya verktyget bland annat modellera ett brett spektra av potentiella ekonomiska konsekvenser för olika brand- och explosionsscenarier inom kolväteindustrin.

ALERT har utvecklats i samarbete med flera ledande försäkringsbolag. Verktyget kan också ge ett komplett utbud av kända historiska scenarier från hela branschen som omfattar olika utsläpp- och spridningsmodeller som används för att utvärdera gasmolndimensioner i en explosion.

"ALERT är en betydande förbättring bland modelleringsverktygen som vi nu kan erbjuda våra kunder inom dessa sektorer. Den kommer att stödja kunder och försäkringsbolag i beräkningen av maximalförluster från materiella skador till att bedöma tredje parts skadeståndsansvar. ALERT har väckt ett stort intresse på försäkringsmarknaden och vi är övertygade om att det kommer att hjälpa oss att tillgodose våra kunder ännu mer effektivt." Robert Robinson, VD - Energy Risk Engineering.

"Utvecklingen av ALERT tillsammans med Aon har möjliggjort att våra väletablerade konsekvensmodeller nu även kan användas i en annan del av riskhanteringen till förmån för industrin och försäkringsmarknaden." Ir. Paul van Ruiten, chef för Miljö och Hållbarhet vid TNO.

Aons energiriskingenjörer supporterar kunder över hela världen och erbjuder en rad olika speciallösningar till segmentet. ALERT kommer att hanteras globalt från London med stöd från Aons specialister i Houston, Calgary, Dubai och Singapore och kommer att bli ett viktigt verktyg för alla Aons energiriskingenjörer.

Om Aon Sweden

Aon är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser.

Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon Sweden drygt 240 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aon är certifierade enligt ISO 14001, den globalt erkända standarden för miljöledningssystem. Besök oss på www.aon.com/sweden/ för mer information.

Aon Sweden är en del av Aon Corporation som med drygt 72 000 medarbetare över hela världen levererar kundvärde genom innovativa, effektiva lösningar som hanterar företags och organisationers risker och ökar medarbetarnas produktivitet.

Följ Aon Sweden på Twitter | Facebook | LinkedIn | Mynewsdesk | Prenumerera på Aons nyhetsbrev

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.