Följ Aon Sweden

Aon Hewitt välkomnar toppteam från Alecta och expanderar i Sverige

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2013 13:45 CET

STOCKHOLM DEN 18 DECEMBER 2013 – Aon Hewitt rekryterar ett av marknadens mest kunniga och väletablerade team inom tjänstepension.

• Carita Opseth tjänstepensionsspecialist från Alecta med fokus på företagskunder och tjänstepensionslösningar
• Jonas Gyllenkrook tjänstepensionsspecialist från Alecta med fokus på företagskunder och tjänstepensionslösningar
• Oscar Alm tjänstepensionsspecialist från Alecta med fokus på företagskunder och tjänstepensionslösningar

För ett år sedan förvärvade Aon Hewitt Strive Advisory med VD Andreas Lauritzen för att etablera sig på den nordiska marknaden. Under året som gått har Aon Hewitt tagit tydlig position för ökad öppenhet i frågan om vem som betalar för vad i tjänstepensionen. Det lockar nya medarbetare.

”Vi är glada och stolta över att attrahera och rekrytera ett av marknadens mest kunniga och väletablerade kundteam inom tjänstepension” säger Andreas Lauritzen, VD för Aon Hewitt i Norden.

Under året som gått har Aon Hewitt känt av ett ökat tryck från företag och organisationer som behöver hjälp i ersättningsfrågor och framförallt tjänstepensioner.

”Timingen är perfekt, det var ett snabbt och enkelt beslut. Vi får in ett team med lång erfarenhet och etablerat kontaktnät till vårt kundteam som hjälper företag och organisationer att ta ansvar för tjänstepensionen” säger Andreas Lauritzen, VD för Aon Hewitt. 

Tjänstepensionen är en stor och viktig komponent av den totala ersättningen. För tjänstemän med en lön över 37 400 kronor i månaden så utgör tjänstepensionen mer än 20 procent av den totala ersättningen. I Aon Hewitts koncept för "tiotaggarlösningar" behövs inga mellanhänder t ex mäklarägd pensionsplan.

Kontakter på Aon Hewitt:
Johan Gustafsson, Clients & Markets, Aon Hewitt, mobil 070-245 93 11 
Andreas Lauritzen, VD Aon Hewitt, mobil 073-523 68 09

 

 

Om Aon Hewitt
Aon Hewitt är världens ledande leverantör inom human capital konsulting och utsourcingtjänster.
Företaget samarbetar med olika organisationer för att lösa deras komplexa utmaningar inom belöning och talang, de relaterade finansiella aspekterna, och för att förbättra deras resultat. Aon Hewitt designar, realiserar, kommunicerar och administrerar en rad olika lösningar inom human
capital, pension, investeringshantering, hälsovård, belöning och talanghantering. Med mer än 29 000
medarbetare i 90 länder gör Aon Hewitt världen till en bättre arbetsplats för sina kunder och deras
medarbetare.

Om Aon Sweden
Aon Sweden är Sveriges ledande leverantör av risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling, human resources-lösningar och outsourcing. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser. Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon cirka 250 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aon är certifierade enligt ISO 14001, den globalt erkända standarden för miljöledningssystem. Gå in på www.aon.com/sweden/ för mer information.

Aon Hewitt och Aon Sweden ingår i Aon plc.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.