Följ Aon Sweden

Om en resa mot en ny tjänstepensionslösning

Nyhet   •   Okt 16, 2017 10:07 CEST

Den 11 oktober höll Veckans Affärer (VA Insights) ett seminarium på ämnet ”Så lyckas du med pensionerna på företaget”. En av de inbjudna gästtalarna var Paula Terne, Group HR/CSR Manager, Lindab AB. Hon berättade om Lindabs resa mot en ny tjänstepensionslösning och om hur de 2015 bestämde sig för att ta kontroll över tjänstepensionerna och skapa en egen lösning.

Arbetet tog fart och med hjälp av pensionskonsulten Torbjörn Carlsson tog de fram ett eget pensionsdirektiv samt en kravspecifikation för upphandling. Under VAs seminarium berättade Paula Terne vidare hur de helt valde att utgå från ITP1 och att stänga de tidigare tiotaggarlösningarna. De som redan hade en sådan lösning erbjöds istället en förstärkt ITPK. Tjänstegrupplivförsäkringen flyttades tillbaka till Alecta och alla provisioner togs bort.

Tillslut bjöds totalt fem leverantörer in till upphandling varav två leverantörer uppfyllde Lindabs kravspecifikation. Efter referenstagningsprocessen landade det slutliga valet på oss, Aon som ny leverantör.

Arbetsprocessen skred vidare och under 2016 höll våra medarbetare på Health & Benefits individuella rådgivningsmöte med alla anställda på Lindab för att implementera den nya pensionsplanen. Vi träffade de berörda ”tiotaggarna” och höll bredare informationsträffar för övriga anställda.

Idag har den mer intensiva implementeringsfasen övergått till en regelbunden, veckovis kontakt mellan Aon och Lindabs pensionskonsult Torbjörn Carlsson. Att sjösätta en ny tjänstepensionslösning är ett stort och omfattande arbete, och dialogen med kunden upphör inte för att alla anställa har blivit informerade om den nya lösningen.

Resan mot en ny tjänstepensionslösning innebar många lärdomar, men Paula Terne säger under seminariet att hon tycker, med facit i hand, att det varit helt rätt och nödvändigt för Lindab att ta över ägandeskapet över tjänstepensionerna.

Aon Health & Benefits

Om du som företagare har frågor om personalförmåner, pensioner, företagshälsovård, personalförsäkringar eller andra tankar kring ersättningen till de anställda vill vi gärna höra från dig. Mejla oss på: pension.administration@aon.se eller ring på telefon 08-697 40 76.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.