Följ Aon Sweden

Involvera hela verksamheten - Aon intervjuad om cyberrisker och riskhantering

Nyhet   •   Dec 07, 2016 14:30 CET

Med dagens snabba utveckling finns riskscenarier för i princip alla delar av verksamheten, och för en framgångsrik riskhantering krävs att alla, hela vägen upp till ledning och styrelse, finns med i arbetet.

Att det borde upp på ledningsnivå är något som många idag är medvetna om, men ändå är det fortfarande många ledningsgrupper och styrelser som inte förstår konsekvenser av cyberrisker alls.

– Enligt en artikel i DI Digital där de undersökt hur styrelser jobbar med it-säkerhet så visade det sig att fyra av fem styrelser mycket sällan diskuterar IT-säkerhet, berättar Thomas Brorsson, Affärsutvecklingschef på Aon, ett kunskapsföretag inom riskhantering.

Ett skäl till att det inte diskuteras mer kan vara att många ännu inte förstått vidden av de risker som kan uppstå då alltfler funktioner kopplas upp via internet (Internet of Things). Vissa bolag kan t ex leva med en delvis falsk trygghet i att de lagt ut sin datahantering på s k service providers, datacentraler, som specialiserat sig på datahantering.

– Det är i och för sig bra att de använder sig av specialister på området men det finns ändå risker kvar, en datacentral kan vara en intressant måltavla för cyberattacker, förklarar Anthony Herring, Cyberspecialist på Aon.

Klicka här för att läsa hela artikeln som är skriven av Ylva Sjönell och publicerad på företagsverksamt.se (Mediaplanet).

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.