Följ Aon Sweden

Aon-kolleger samlas med cyber som huvudämne

Nyhet   •   Mar 06, 2017 09:47 CET

Onlineattacker och cyberrisker är heta ämnena i den digitala tidsåldern och något som finns på nästintill alla av våra kunders agendor. Vartefter vårt samhälle blir alltmer beroende av elektroniska informationssystem och nätverkslösningar öppnar det samtidigt uppför fler typer av cyberbrott. Och med ökande antal cyberattacker tycks det bli allt svårare att värja sig. Därför samlades Aonkollegor från hela världen, under tre intensiva dagar, för att gemensamt diskutera hur vi på Aon kan göra för att hjälpa våra kunder.

Falska bankwebbplatser, dataintrång, spammail med skadlig kod eller överbelastningsattacker som dränker servrar med ofantliga mängder data är bara några exempel på onlinebrott som blir allt vanligare. Udo Helmbrecht, chefen för Europeiska byrån för nät- och informationssäkerhet (ENISA) har uppskattat kostnaden för cyberangrepp till 260- 340 miljarder euro per år.

För att samla Aons globala kunskap inom cyber ordnades ett tredagarsevent i mitten av februari där några av våra nya kollegor från Stroz Freidberg och andra cyberspecialister från Aons alla affärsområden deltog. Agendan var de globala utmaningar som våra kunder står inför och hur vi inom Aon har byggt upp kunskap alltifrån riskidentifiering, värdering och kvantifiering av risker, försäkringsplacering till penetrationstester och krisberedskap när ett företag är utsatt för cyberskada.

Fler än 80 kollegor medverkade under dessa dagar, några så långt bortifrån som Australien, Colombia, Sydafrika och Förenade Arabemiraten. Från Sverige deltog Anthony Herring och Thomas Brorsson. Anthony deltog även som cyberexpert i den paneldebatt som genomfördes dag två.

Detaljerade insikter och fördjupad kunskap
Under dessa dagar formades detaljerade insikter i rådande cyberlandskap, liksom fördjupad kunskap om de utmaningar som våra kunder står inför. Eventet inleddes med ett huvudframförande av Kevin Kalinich, Global Practice Leader, Network Risk and Cyber Insurance. Andra höjdpunkter från eventet var:

  • En diskussion om gränsdragning mellan traditionella försäkringsformer och cyberförsäkring.
  • En bordsövning i samarbete med försäkringsbolaget Novae och som visade en cyberincidents komplicerade karaktär. Syftet var att betona vikten av tredjepartsexperter i händelse av ett cyberbrott.
  • En diskussion om den viktiga regulatoriska utvecklingen, däribland nya dataskyddsförordningen GDPR.

Presentation och bordsövning med representanter från Novae.

Eventet blev mycket uppskattat av deltagarna och senare i år kommer vi att följa upp med runda-bordet diskussioner för Aons cyberspecialister för att fortsätta sprida kunskap om cyberrisker och Aons lösningar för fortsätta ligga i framkant och stödja våra kunder inom detta område.

Mer på ämnet Cyber

Frank Abernathy berättade sin livshistoria under ett inledningsanförande vid Aons årliga Property Symposium i Orlando, Florida i mitten av februari. Hans levnadshistoria har bland annat gett inspiration till spelfilmen Catch Me If You Can från 2002. Under 1960-talet förfalskade han checkar till ett värde mer än 2,5 miljoner dollar och när Abagnale till slut åkte fast satt han bland annat i fängelse i Sverige innan han utlämnades till USA. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.