Följ Aon Sweden

Aon Affinity satsar på utveckling av partneraffären med fokus och kompetens som ledstjärna.

Nyhet   •   Sep 07, 2016 11:31 CEST

Med en ny Sverigechef för affärsområde Affinity, mer samlad organisation och stora planer för framtiden satsar Aon på att bli bäst på partneraffär genom fokus på utvalda marknadssegment och ett kompetensbaserat erbjudande.

I början av augusti tillträdde Jenny Rundbladh som ny affärsområdeschef och därmed gick det officiella startskottet för Aon Affinitys framtidssatsning.

Det senaste året har Aon Affinity renodlat sin verksamhet och därigenom släppt en del avtal som inte varit lönsamma eller inte haft möjlighet att utvecklats i rätt riktning. Parallellt med det strategiska arbetet har också delar av de affärsstödjande funktionerna inom Aon Sverige rent organisatoriskt flyttat in i affärsområdet för att på så sätt skapa en samlad organisation som nu är redo för utveckling och tillväxt.

"Jag ser fram emot att utveckla affären och organisationen i enlighet med den strategi som nu börjar formeras. Aon har lång erfarenhet av partnerbaserad försäkringsaffär inom flera områden och jag ser att vi kan addera ytterligare värde genom att utmana marknaden och hjälpa våra kunder att lyckas ännu bättre", säger Jenny Rundbladh.

Jenny har en gedigen ledarbakgrund inom både försäkring och organisations-branschen och kommer närmast från If skadeförsäkring. Utöver ledarskapet för affärsområdet tar hon också plats i Sverigeledningen för Aon.

Grundstrategin är att bli ännu bättre på att serva våra kunder med smarta mervärden och gedigen kompetens. Att satsa på några väl valda områden med den blygsamma ambitionen att bli de bästa på marknaden är vägen framåt för Aon Affinity - Jenny Rundbladh

Förstärka kundvärdet genom smarta processflöden

Aon Affinity har historiskt en stark position inom segmentet ”Consumer Retail” och där finns goda möjligheter att fortsätta utvecklas. Avgörande för att lyckas är smarta och automatiska processflöden förklarar Jenny. Inom bilsegmentet med motorpartners, leasingaktörer och motsvarande som kunder, har Affinity också en stark marknadsposition och vi ska satsa vidare på produkt- och konceptutveckling. Även bland de finansiella aktörerna på marknaden har Aon lång erfarenhet och utvecklingsambitioner.

"Jag tror mycket på att fokusera och bli riktigt bra på några marknader, det skapar en bra position att växa vidare från. Sedan är jag väldigt nyfiken på addera målgrupper och produktkoncept metodiskt och långsiktigt. Låneskyddsmarknaden, reseområdet och personrisk är några av de segment vi kommer att titta vidare på i närtid", berättar Jenny Rundbladh.

Global utveckling och samverkan

Affinity är också ett område som Aon nordiskt och globalt satsar mycket på att utveckla och stärka. Utvecklingen av affären har kommit olika långt i de olika länderna, men ambitionen är att stärka samarbetet över gränserna och hitta synergier.

"Jag har redan hunnit träffa några av mina internationella kollegor och ser att det finns en hög ambition för Affinity. Att hitta och sprida ”best practice” via vårt nätverk. Genom ett stort och starkt gränsöverskridande Aon har vi på den svenska marknaden stora möjligheter att erbjuda smartare och beprövade koncept till våra kunder".

Interna förberedelser för framtidens tillväxt

Jenny har ägnat sin första månad åt att träffa alla medarbetare inom affärsområdet, parallellt med möten med övriga organisationen, kunder och försäkringsgivare. Hon berättar att de kommer att utvecklas vidare genom att ytterligare stärka Aons marknadsnärvaro framåt och arbeta närmare själva affären inom hela affärsområdet.

"Dessutom kommer jag rekrytera några nyckelfunktioner för att ytterligare rusta oss för tillväxt. Jag är dock väldigt glad och stolt över att se all den försäkringskompetens och genuina vilja att bidra till kundvärde som finns bland alla medarbetare här på Aon. Eftersom det är kompetens vi säljer är det viktigt att alla medarbetare ser sin roll i helheten och tilldelas stort personligt ansvar och befogenhet. Jag gillar tanken på ledaren som stödjare och supportande funktion", avslutar Jenny.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.