Följ Aon Sweden

Aon Risk Maturity Index Report visar på ett starkt samband mellan riskmognad och ekonomisk framgång

Pressmeddelande   •   Nov 29, 2017 09:55 CET

I samarbete med Wharton School of University of Pennsylvania har Aon lanserat den femte utgåvan av Aon Risk Maturity Index Insight Report. Årets rapport bekräftar att organisationer som har etablerade och hållbara riskhanteringsprogram har överlägset bättre aktiekursutveckling och är mindre mottagliga för volatilitet i aktiekurserna.

Aon Risk Maturity Index (RMI) är ett innovativt verktyg som är utformat för att fånga och utvärdera en organisations riskhanteringspraxis och ge deltagarna omedelbar feedback i form av en Risk Maturity-Rating tillsammans med kommentarer för förbättringar. Mer än 1750 organisationsledare representerade i mer än 50 länder och 30 industrisektorer har deltagit i årets undersökning.

Nytt för i år är att rapporten också avslöjar ett direkt förhållande mellan direktör,- och tjänstemannapremier (D&O) och riskmognad - och sambandet mellan riskmognad och organisatorisk motståndskraft i samband med finansmarknadens Brexit-scenarier.

Tre viktiga highlights från rapporten:

  • Företag med omfattande riskhanteringsprogram uppvisar bättre ekonomiska resultat
    Studien bekräftar att organisationer som har etablerade och hållbara riskprogram har överlägsen aktiekursutveckling och är mindre mottagliga för volatilitet i aktiekurserna. "Starka riskprogram och praxis, implementerade med konsensus över hela organisationen, kan bidra till högre avkastning, även när det inträffar betydande marknadshändelser", säger Kieran Stack, chefskonsulent för amerikansk riskhantering.

  • Företag med inarbetade riskhanteringsprogram betalar lägre premie för att täcka styrelse
    D&O-försäkringen är ny i årets rapport. D&O är en ansvarsförsäkring som omfattar styrelseledamöter och tjänstemän för anspråk mot dem medan de tjänstgör i styrelsen. Forskningen visar att organisationer med lägre premier har alla visat sig ha större insyn i riskkommunikation, har starkare riskidentifiering av befintliga och nya risker, en mer formell process för insamling av riskinformation samt sofistikerade metoder för riskanalys.
  • Företagen med etablerade riskhanteringsprogram motstår Brexit-effekterna bättre
    Rapporten har tidigare täckt förhållandet mellan organisatorisk motståndskraft när den möter viktiga marknadshändelser. I årets rapport såg forskarna också på volatiliteten kring Brexit. De fann bland annat att företag med bra riskhanteringsprogram kunde motstå Brexit-effekterna bättre och hade starkare ekonomisk utveckling och bättre resultat på sina aktiekurser.

Aon Risk Maturity Index skapades 2011 som ett verktyg för att hjälpa seniora finans-, risk- och juridiska- personer att identifiera och ta itu med viktiga områden som berörs av riksprogram. Indexet är en innovativ plattform som hjälper organisationer att förstå värdet av riskhantering för att stärka operativ utveckling och/eller minska volatiliteten genom att ge dem insikt och vägledning om bättre metoder och tekniker för att förbättra riskhanterings-, och riskhanteringspraxis.

Mer information:

Delta i Aon Risk Maturity Index

Ladda ner rapporten - 2017 Aon Risk Maturity Index Insight Report

Risk Maturity Index Whitepaper

Om Aon Sweden

Aon är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser.

Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon Sweden drygt 210 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aon är certifierade enligt ISO 14001, den globalt erkända standarden för miljöledningssystem. Besök oss på www.aon.com/sweden/ för mer information.

Aon Sweden är en del av Aon Corporation som med drygt 50 000 medarbetare över hela världen levererar kundvärde genom innovativa, effektiva lösningar som hanterar företags och organisationers risker och ökar medarbetarnas produktivitet.

Följ Aon Sweden på: Twitter | Facebook | LinkedIn | Mynewsdesk | Prenumerera på Aons nyhetsbrev

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.