Följ Aon Sweden

Aon förvärvar en ledande leverantör av högkvalitativa arbetspsykologiska personlighetstester på internet.

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2017 11:00 CEST

cut-e förstärker Aons erbjudande genom att tillhandahålla verktyg för innovativa online-test och formulär för rekrytering, urval och utveckling.

Aon plc (NYSE:AON) tillkännagav idag att man förvärvat cut-e, ett företag världsledande inom ”Talent Assessment” online med säte i Hamburg, Tyskland. Finansiella villkor har inte meddelats.

”I denna tid då den globala arbetskraften minskar, engagemanget sjunker och personalomsättningen stiger bland de yngre anställda, är ”big data” organisationernas möjlighet att mäta effektivitet, identifiera, utveckla och rekrytera talanger.” säger Michael Burke, VD Talent, Rewards & Performance på Aon. ”Vårt förvärv av cut-e möjliggör vår expansion kring detta område, inte bara genom geografisk spridning utan vi får en större kunskap och insikt som kommer våra kunder till gagn.”

Med 35 kontor runt om i världen, utvärderar cut-e årligen över 12 miljoner kandidater, i fler än 70 länder, på 40 olika språk. Med egna psykometriska verktyg för talangtester och med rådgivningstjänster hjälper man kunderna till bättre utvärdering, urval och beslut kring utveckling av talanger.

”På den snäva arbetsmarknaden har företagen insett att de alltid måste fylla på sitt ”talangförråd” med kvalificerade kandidater som passar deras organisation men också att koppla samman denna ”talangmätning” med mätbar företagsekonomisk effekt”, förklarar Andreas Lohff, VD för cut-e. ”Genom att kombinera Aons avancerade testverktyg och skräddarsydda talanglösningar med våra, ökar vi det värde vi ger våra kunder inom test- och urvalsmarknaden.”

Med tillskottet från cut-e kommer Aons globala ”Talent”-organisation bestå av fler än 400 experter inom ”Talent Assessment” inklusive prisbelönta psykologer med över 50 års erfarenhet av att hjälpa arbetsgivare att använda vetenskap och data för urval och utveckling av medarbetare. Tillsammans kommer vi ha kapaciteten att testa fler än 30 miljoner arbetskandidater med några av de mest innovativa och prisbelönta tester som branschen har att erbjuda.

”Det här är ett fantastiskt tillskott till vår Aon familj. Vi kan nu även på lokal Nordisk marknad erbjuda våra kunder en helhetslösning, inte bara hjälpa företagen med lönesättning, karriärvägar och med medarbetarundersökningar. Vi kommer att kunna hjälpa våra kunder att hitta ”rätt” individer både när det gäller befintliga medarbetare och vid nyrekrytering” kommenterar Karin Trigell, Head of Talent, Rewards & Performance för Aon Nordic.

Om cut-e

cut-egrundades 2002 och är världsledande inom utveckling av innovativa testverktyg för testning online, fråge-formulär och spelinspirerad utvärdering, för att attrahera, utveckla och välja ut kandidater. De hjälper arbetsgivare att välja ut kandidater som har rätt kompetens, potential och kultur för en lönsam investering. cut-e genomför årligen dryga 12 miljoner tester i fler än 70 länder och 40 språk. Läs mer på www.cut-e.se

cut-e:s grundare, Andreas Lohff, Achim Preuss, David Barrett och Espen Skorstad, kommer att inneha ledarroller inom Aons grupp Talent, Rewards & Performance solution.

För mer information och frågor:

Karin Trigell
Head of PRT Nordic | Aon Hewitt
T: +46 705 71 08 12 | E: karin.trigell@aon.se

Om Aon Sweden

Aon är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom riskhantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom Human Resources. Aon Sweden har ett starkt lokalt engagemang för sina kunder och ett globalt utbud av expertis och resurser.

Verksamheten etablerades 1992 och idag har Aon Sweden drygt 210 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö. Aon är certifierade enligt ISO 14001, den globalt erkända standarden för miljöledningssystem. Besök oss på www.aon.com/sweden/ för mer information.

Aon Sweden är en del av Aon Corporation som med drygt 50 000 medarbetare över hela världen levererar kundvärde genom innovativa, effektiva lösningar som hanterar företags och organisationers risker och ökar medarbetarnas produktivitet.

Följ Aon Sweden på Twitter | Facebook | LinkedIn | Mynewsdesk | Prenumerera på Aons nyhetsbrev

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.